Det finns aldrig något rätt eller fel i ett formspråk.


Däremot finns det ibland enklare och mer hållbara vägar rent tekniskt... låt dig inspireras av ny kunskap och inspiration för att ta ditt egna formspråk till nya vägar.

Varmt Välkommen att prova på eller fortsätta där du sist slutade. 

Christine Lidö

Kurstarter 


Kvällskurs 6 måndagar jämna veckor, kl 17.30-20.30

Kurstart måndag 5 sep, pris 2675krKvällskurs 6 tisdagar ojämna veckor, kl 17.30-20.30

Kurstart tisdag 30 augusti, pris 2675krDagkurs 3 onsdagar jämna veckor, 9.30-12.30

Kurstart onsdag 21 sep, pris 1375krWorkshop

Datum att notera och boka in;

20 aug

27 aug

17 sep

8 okt

18 okt

22 okt

24 okt

12 nov


För ytterligare information om kurser och workshop, läs mer nedan. 

Notera att inga förkunskaper krävs.


Under höstlovet kommer det att bli höstlovskul för barn och ungdomar,

mer info kommer längre fram!


OBS: Vid för få anmälningar blir kursen inte av och då betalar jag självklart tillbaka dig din kursavgift. 

Workshop

Lördag 20 augusti  kl 9.30-12.30

Pris 450kr/person 


Fullsatt, boka lördag 8 oktober 

se mer info längre ned.


Alla är varmt välkomna nybörjare eller mer erfaren. Vi går igenom grundteknikerna så som att kavla, att tumma, att dreja, att ringla, att glasera, att dekorera, att sätta ett öra på en kopp och mycket mer. Därefter skapar vi fritt med så lite eller mycket handledning varje person önskar. 


Kaffe och te samt lite mörk choklad ingår. Samt ett extra tillfälle för att glasera samtliga alster. 


Leran kostar 80kr/kg.

Workshop Barn provar på

Lördag 17 septemeber kl 9.30 - 12.30

Pris 450kr/person. 

Barn är varmt välkomna  till keramikateljen för att arbeta med leran och skapa fritt under så mycket eller lite handledning dem önskar. 


Vi börjar med en genomgång av grundteknikerna som att kavla, att dreja, att tumma, att ringla, att dekorera och att glasera. 


Workshopen rekommenderas till barn 9-17 år.


Det ingår saft, te och mörk choklad. Samt ett extra tillfälle för att glasera samtliga alster. 


Leran kostar 80kr/kg.

Workshop

Tisdag 18 okt  kl 17.30-20.30

Pris 450kr/person 


Fullsatt. 


Alla är varmt välkomna nybörjare eller mer erfaren. Vi går igenom grundteknikerna så som att kavla, att tumma, att dreja, att ringla, att glasera, att dekorera, att sätta ett öra på en kopp och mycket mer. Därefter skapar vi fritt med så lite eller mycket handledning varje person önskar. 


Kaffe och te samt lite mörk choklad ingår. Samt ett extra tillfälle för att glasera samtliga alster. 


Leran kostar 80kr/kg.

Workshop

Måla med watercolor din egna mugg,

skål mm.

Lördag 22 okt 9.30-13.00

Pris 750kr


Det finns platser kvar. 

Kom och måla med akvarelliknande färger på redan skröjbränt stengods. Det betyder att muggen och skålen du målar redan är gjuten och bränd en gång. Nu målar du och formger ditt föremål exakt så som du har lust med hjälp av färg och pensel. En teknik som gör det möjligt att få fram detaljer som annars inte vore möjligt. Därefter glaserar du samtliga alster och lämnar kvar dem i kurslokalen för att låta dem åka in i ugnen en sista gång och bli färdigbrända. 


Vad ingår under kurstillfället: 

Kaffe, te och lite mörk choklad ingår alltid. Under det här tillfället serveras även ett större fruktfat. 

Samtliga deltagare får två muggar och en skål att måla. Vill någon köpa till extra alster att måla så går det att ordna. Färgen och penslarna är till låns under kurstillfället.


Inga förkunskaper krävs, du behöver bara vara lite nyfiken på att måla eller att få prova en ny teknik. Alla kan göra ränder, prickar, blommor mm... det sk operfekta i en bild är ofta det som skapar charmen och det personliga uttrycket. Naivistisk konst älskar vi just för att det är så långt ifrån det som vi brukar benämna som perfekt. Kul att testa något nytt!

Workshop

Måndag 24 okt  kl 17.30-20.30

Pris 450kr/person 


Det finns ett fåtal platser kvar. 


Alla är varmt välkomna nybörjare eller mer erfaren. Vi går igenom grundteknikerna så som att kavla, att tumma, att dreja, att ringla, att glasera, att dekorera, att sätta ett öra på en kopp och mycket mer. Därefter skapar vi fritt med så lite eller mycket handledning varje person önskar. 


Kaffe och te samt lite mörk choklad ingår. Samt ett extra tillfälle för att glasera samtliga alster. 


Leran kostar 80kr/kg.

Workshop m Jultema

Lördag 12 nov kl 13.30-17.30

Pris 685kr


Det finns platser kvar,

juligt välkomna!

Vi börjar dagen med att gå igenom grundteknikerna att kavla, att dreja, att tumma, att ringla samt att dekorera. När det gäller dekoration så finns det massor av juliga och romantiska spetsar, dukar och härliga stämpar, pepparkaksformar mm att pryda dina alster med! 


Just den här dagen låter vi julmusiken få inspirera oss och kanske får vi lust att skapa en ny adventstake, en tomte eller tomtemor, kanske ett luciatåg, ett vitt pepparkakshus som ett värmeljus får lysa upp, julpynt till granen, julkplappsdekoration, tomtefat eller något annat juligt för här är möjligheterna oändliga! 


Att skapa personliga julklappar för att ge bort ger en speciell känsla... det personliga och unika utrrycket kan vi aldrig köpa oss till!


Ni skapar exakt det lust och känsla erbjuder er och det behöver inte finnas någon koppling till julen alls såklart. I ateljen finns det ett flertal böcker som du är välkommen att bläddra i för att få inspiration samt tips om metoder!  


Vi fikar och myser med kaffe & te men även glögg och självklart pepparkakor och lussekatter för den som önskar det för den här dagen frossar vi i allt det härliga som hör julen till! 


Därefter fortsätter den som vill med leran för kanske är det en hel del du önskar att få avsluta eller fortsätta med och då går det alldeles utmärkt. 


För dig som känner dig lite klar för dagen med lerans värld visar jag hur du enkelt kan göra egna julstjärnor i papper samt rara tomtepinnar att dekorera tex krukorna eller dukningen med. 


Vi träffas efter ca en vecka för att glasera samtliga alster så att dem blir klara lagom till vår ljuvliga julmånad.


Vad ingår;

Material till att göra 2 julstjärnor, material till att göra 2-4 tomtepinnar, självklart allt erfoderligt material i ateljen, fika och mycket julmys! Leran kostar 80kr/kg och då ingår skröjbränning, glasering och glasyrbränning. Det går även att köpa till extra material till att göra fler julstjärnor samt tomtepinnar!


Varma Julhälsningar och Juligt Välkomna!

Workshop, Kvällskurser och Dagkurser

inleder vi alltid med en genomgång av grundteknikerna för att sedan skapa fritt med så lite eller mycket handledning du önskar. 

Spåna efter inspiration på olika instagramkonton, printerest eller sök efter keramikbilder via google, på så vis kan du låta dig komma hit med en ungefärlig bild på något du önskar att skapa. Det kanske utveckalar sig till något helt annat och nytt, vilket gör den skapande processen så härligt spännande. Att låna inspiration gör nog de flesta av oss även om vi inte bör kopiera rakt av. Men du finner ditt uttryck och de kickarna som ditt egna uttryck ger är en magisk känsla!

Datum för kvällskurs 

måndag jämna veckor:


Mån 5 sep

Mån 19 sep

Mån 3 okt

Mån 17 okt

Mån 14 nov

Mån 28 nov


Datum för kvällskurs tisdag ojämna veckor:


Tis 30 aug

Tis 13 sep

Tis 27 sep

Tis 11 okt

Tis 25 okt

Tis 8 nov

Datum för dagkurs onsdag jämna veckor:


Ons 21 sep

Ons  5 okt

Ons 19 okt

Du får mer för pengarna trots lägre kursavgifter.


Mer prisvärt än hos de mer etablerade kursverksamheterna i tex Göteborg och Stockholm. Fler kurstimmar för lägre priser, det kan jag erbjuda då jag finns strax utanför storstaden. När du åker hem till min Atelje passerar du stora hästhagar och vackra Vimmersjön finns alldelels framför altanens synfält. Det är lantligt i ett litet nybyggt och pittoreskt villaområde. Här fikar du utomhus i solen och hör tystnaden så fort du har lust till det, här finns det alltid sol så fort vädret tillåtet det. 


Kursavgiften swishar du in till företagskontot: 1234088415

Anmälan, boka en plats.

Boka en kursplats genom att skicka ett mail och skriv vilken kurs/workshop som du önskar att få en plats till. När du har fått en bekräftelse på att det finns en plats betalar du in kursavgiften. När du har betalat är kursplatsen din och den är bindande men kan överlåtas till någon annan vid behov. Skicka alltid ett mail eller ett sms när du har betalat för då vet jag att platsen är bokad. 


Kursavgiften swishar du in till företagskontot: 1234088415


Ibland blir vi sjuka.

Vid sjukdom hör du av dig så försöker vi att lösa så att du får taga igen det tillfället, vilket borde vara genomförbart men inget som jag vågar garantera. Vikigast är vår hälsa så vi stannar hemma om vi är på väg att bli sjuka då smittar som mest eller är sjuka. Hosta är något som kan sitta i en längre tid och självklart är du välkommen ändå om du känner dig frisk i övrigt. Vid magsjuka är det 48h som gäller och i det stora hela är det hänsyn som gäller. Vill man ha munskydd går det självklart bra, det är dock inget som jag kommer att ha eller kräva. Lokalen är luftig, städad regelbundit och handsprit finns att tillgå så jag tror att alla kommer att känna sig trygga. 


Parkering.

Det bästa med att ha en kurslokal utanför storstaden är alla möjligheter att parkera och alldeles gratis. 

Vid kurslokalen får det plats ca 6 mindre bilar. Det går även bra att parkera vid den stora parkeringen intill fotbollsplanerna och Vimmersjöns badplats för att sedan gå över gräset till kurslokalen. 


Pendeltåg och Nödinge Station.

Kommer du med pendeltåget finns det oftast en anslutande buss eller så är du sugen på en skön promenad före kursstart, det är ca 3 km från Nödinge Station till kurslokalen. Jag har säkerligen även möjlighet att hämta upp dig vid Nödinge Station om du hör av dig dagen innan för att planera det. Från Göteborg tager det ca 16 minuter med pendeltåget. 


Allergi, säkerhet och hållbarhet.

Under diskhon finns det en leravskiljare för att motverka stopp i avloppen. Glasyrrester vill vi inte få ut i avloppen med hänsyn till miljö och djurliv och därför tvättas allt som har med glasyrer att göra av i en speciell hink. Ventilaionen är god och lokalen har dessutom ett flertal öppningsbara fönster. Det finns en nyligen kontrollerad brandvarnare och brandsläckare, allt enligt regelverk och krav. Dessutom finns ytterdörren intill lokalen och därför går det oerhört fort att utrymma lokalen vid eventuellt behov. Leran som används i lokalen är en helt naturlig lera utan extra tillsatser med syfte att motverka allergiska reaktioner. 

Allergi önskar jag att du meddelar mig ett par dagar i förväg för att hinna anpassa eventuell kost och miljö mm. 


Vad ingår.

All erfoderligt material så som verktyg, kavaletter, stämplar, engober, glasyrer mm. Skröjbränning och Glasyrbränning. 

Kaffe, te och lite mörk choklad ingår alltid. 

I vissa workshop ingår det även lunch och en lättare fika eller annat gott som står under respektive kursbeskrivning.  


Vad tager jag med mig.

Tag gärna på dig något oömma kläder då det kan komma lera på dem, visserligen försvinner det i tvättmaskinen. Förkläden finns i kurslokalen. Om du åker direkt från jobbet och är hungrig får du självklart taga med dig frukt/smörgås eller liknande. 

Kanske du har lust att komma med lite inspiration, kika gärna på bilder via olika instagramkonton, printerest eller sök bilder via google. Vi får låta oss inspireras även om vi såklart strävar efter att göra vår egen variant och inte gärna direkt kopierar. 


Önskar du kvitto var vänlig och meddela det till Christine så skriver hon ut en kopia. 


Leran betalar du 80kr/kg och swishar det till företagets swishkonto: 1234088415