Det finns aldrig något rätt eller fel

i ett formspråk.

Christine Lidö


Däremot finns det ibland enklare och mer hållbara vägar rent tekniskt... låt dig inspireras av ny kunskap och inspiration för att ta ditt egna formspråk till nya vägar.

Varmt Välkommen att prova på eller fortsätta där du sist slutade.


Vi är alla nybörjare inför nya metoder, leran är förlåtande och går dig gärna till mötes så våga testa något nytt och tillåt dig att leka med livet för vi mår bra av att leka mer och dejta glädjen! Här skapar vi utan vassa kanter och möts i all enkelhet!


För anmälan till

kurs samt workshop 

mail: christine@chbych.se

tel: 0735-296357

Tid tillsammans och en positiv upplevelse är i min värld det finaste vi kan ge varandra!

Christine Lidö


Kursstarter

Varannan vecka


Kvällskurser 8 tillfällen

Måndag

Startar vecka 9

varannan vecka

17.30-20.30

Pris: 3275kr

ink. kaffe, te, choklad.

Samt torsdag vecka 13, kl 17.30

Fullbokad.


Kvällskurser 8 tillfällen

Tisdag

Startar vecka 9

varannan vecka

17.30-20.30

Pris: 3275kr

ink. kaffe, te, choklad.

Samt torsdag vecka 15, kl 17.30

Fullbokad.


Kvällskurs 8 tillfällen

Onsdag

Startar vecka 9

varannan vecka

17.30-20.30

Pris: 3275kr

ink. kaffe, te, choklad.

Samt torsdag vecka 17, kl 17.30

Fullbokad. Dagkurs 7 tillfällen

Lördag

Startar vecka 9

varannan vecka

9.30-12.30

Pris: 2975kr

ink. kaffe, te, choklad.

2 platser kvar.Workshop 


Datum för vårens Workshop

För mer info se längre ned.


Vuxen-Barn-Workshop

Lördag 24 feb

kl 9.30-12.30

Glasering

tor 14 mars kl 16.30-18.45

Pris: 675kr/person.

ink. kaffe, te, choklad. 

Fullbokad.

 

Vuxen-Workshop

Sön 25 feb

kl 9.30-12.30

Glasering

tor 14 mars kl 19.00-21.15

Pris: 775kr

ink. kaffe, te, choklad, pepparkakor.

Fullbokad.


Håll utkik för fler workshop!

Nya datum för eventuella Workshops släpps 15 mars. 


Följ Cheramic by Christine

gärna på;

Instagram & Facebook


Hello world

Kurser och Datum 

ojämna veckor

Kvällskurs


Måndagar,

17.30-20.30


Mån 26 feb

Mån 11 mar

Mån  25 mar

Mån  8 apr

Mån  22 apr

Mån   6 maj

Mån  20 maj


Tor   28 mar

Kvällskurs


Tisdagar,

17.30-20.30


Tis 27 feb

Tis 12 mar

Tis 26 mar

Tis  9 apr

Tis  23 apr

Tis   7 maj

Tis  21 maj


Tor 11apr

Kvällskurs


Onsdagar

17.30-20.30


Ons 28 feb

Ons 13 mar

Ons 27 mar

Ons 10 apr

Ons 24 apr

Ons 8 maj

Ons 22 maj


Tor 25 apr


Dagkurs


Lördagar

9.30-12.30


Lör 2 mar

Lör 16 mar

Lör  30 mar

Lör  13 apr

Lör 27 apr

Lör 11 maj

Lör 25 maj


Privat Workshop

3h skapande ink en kortare genomgång.

2-3h glasering vid ett senare tillfälle, ca 1-2 veckor senare. 

Pris: 1-6 personer: 4800 kr

Pris: 7-10 personer: 6300 kr 


Vid en privat workshop har ni möjlighet att själva bestämma antal deltagare. Lokalen är välanpassad till 10 personer (för 10 personer blir då alltså endast 630kr/pers vilket jag vågar lova är det billigaste ni kan finna). Samla ihop ett tjejgäng, ge svärfar en fin upplevelse i födelsedagspresent, ge dina anställda en en oförglömlig Kick-Off och skapa ett minne tillsammans... minnen bygger broar i alla relationer. Gör något kul med bokklubben, grannarna eller släkten! Vill ni smutta på bubbel och mumsa på snittar till eventet förbereder jag det så gärna!


Kanske locka med några vänner och barn för att tex få till en härlig start på helgen... after-work-keramik med saftkalas, popcorn, bubbel och låta kreativiteten få flöda fritt tillsammans!


Barnkalas

2h keramikworkshop

Pris för 1-6 barn; 2800kr

Pris för 7-12 barn; 5100kr

Samt ca 1,5h som ett extra tillfälle till att glasera.

Boka keramik-workshop för ditt barns kalas och ge en oförglömlig upplevelse!


Prova-på-Workshop


Alla är varmt välkomna nybörjare eller mer erfaren. Vi går igenom grundteknikerna så som att kavla, att tumma, att ringla, att glasera, att dekorera, att karva, att tex sätta ett öra på en kopp och mycket mer. Därefter skapar vi fritt med så lite eller mycket handledning varje person önskar. Under en prova-på-workshop brukar det vara uppskattat att få prova på olika tekniker och fokus brukar bli på att kavla och dekorera. Vill du gärna prova på att dreja visar jag självklart gärna även grunderna för det!


Kaffe och te samt lite mörk choklad ingår. Samt ett extra tillfälle för att glasera samtliga alster.


Leran kostar 80kr/kg.

Lerans pris inkluderar omkostnaderna för ugnens el och glasyrer mm.

Privat-Workshop


Vid en Privat Workshop kan ni styra inriktningen mer, dvs om vi ska fördjupa oss i en särskild teknik så som tex att karva eller att dreja så är det möjligt. Om ni önskar tilltugg och särskild dryck kan vi skräddarsy ett trevligt upplägg tillsammans efter era önskemål! 


Presenttips... för visst är vi lite trötta på att köpa saker till varandra o


Kanske vill ni fira en högtidsdag! Ge dina anställda en oförglömlig kick-off! Eller ge ditt barn ett barnkalas som för barnen samman med minnen som får leva kvar länge!


Personligen tycker jag mycket om att hitta på aktiviteter med mina vänner, vi mår så bra av att skapa minnen tillsammans och att få vara kreativa tillsammans ger verkligen livslust anser jag så kanske en tjejträff eller grabbträff! Tag med din bokklubb, din herrklubb, kontoret, kollegorna och gör något kul tillsammans! 

Hello world
Hello world
Hello world

Att skapa är att säga ja till livet och att vilja leka med livet. Varmt Välkommen till en alldeles egen lekstund för att skapa och mötas i en mysig och snäll miljö!

Christine Lidö


Inspiration.Spåna gärna efter inspiration på olika instagramkonton, printerest eller sök efter keramikbilder via google, på så vis kan du låta dig komma hit med en ungefärlig bild på något du önskar att skapa. Det kanske utveckalar sig till något helt annat och nytt, vilket gör den skapande processen så härligt spännande. Att låna inspiration gör nog de flesta av oss även om vi inte bör kopiera rakt av. Men du finner ditt uttryck och de kickarna som ditt egna uttryck ger är en magisk känsla!


I kurslokalen finns det mallar till att göra krukor, kopppar, formar, mm. Det finns även skålar, formar mm för att kunna formge leran du har kavlat. Samt en mängd dukar, stämplar, spetskanter mm för att kunna dekorara och formge med ditt personliga uttryck och få ditt skapande att nå det unika vi nog många gånger önskar finna inom oss eller kanske rent av utveckla inom oss själva när vi väljer att leka med livet med hjälp av en skapande process. 


Att skapa är att säga ja till livet och att vilja leka med livet. Varmt Välkommen till en alldeles egen lekstund för att skapa och mötas i en mysig och snäll miljö utan vassa kanter!

Mer för pengarna trots lägre kursavgifter.


Mer prisvärt än hos de mer etablerade kursverksamheterna i tex Göteborg och Stockholm. Fler kurstimmar för lägre priser, det kan jag erbjuda då jag finns strax utanför storstaden. När du åker hem till min Atelje passerar du stora hästhagar och vackra Vimmersjön finns alldelels framför altanens synfält. Det är lantligt i ett litet nybyggt och pittoreskt villaområde. Här fikar du utomhus i solen och hör tystnaden så fort du har lust till det och här finns det alltid sol så fort vädret tillåtet det.


Kursavgiften swishar du in till företagskontot: 1234088415

Hello world
Hello world

Önskar du kvitto var vänlig och meddela det till Christine så skriver hon ut en kopia.


Leran betalar du 80kr/kg för och swishar det till företagets swishkonto: 1234088415


I det priset en skröjbränning (ugnen går till 1000 grader) och en glasyrbränning (ugnen går till 1240 grader) per alster samt fri tillgång till en mängd vackra glasyrer. 

Workshop, Kvällskurser och Dagkurser

inleder vi alltid med en genomgång av grundteknikerna för att sedan skapa fritt med så lite eller mycket handledning du önskar.


Anmälan sker via mail.

Du mailar christine@chbych.se om platsförfrågan. Vid plats får du vidare info om betalning mm. När din plats är betald är du anmäld och har en platsgaranti. När du har betalat skickar du ett mail eller ett sms till 0735-296357 för att bekräfta din betalning och på så vis är kommunikation och bokning tydlig och säker för samtliga parter.


För ytterligare information om kurser och workshop, läs mer nedan. Notera att inga förkunskaper krävs.


För att boka en privat workshop

i ett slutet sällskap

var god och maila till:

christine@chbych.se


Vid en privat workshop har ni möjlighet att påverka kurstillfällets upplägg och innehåll.

OBS: Vid för få anmälningar blir kursen inte av och då betalar jag självklart tillbaka dig din kursavgift.
Anmälan, boka en plats.

Boka en kursplats genom att skicka ett mail och skriv vilken kurs/workshop som du önskar att få en plats till. När du har fått en bekräftelse på att det finns en plats betalar du in kursavgiften. När du har betalat är kursplatsen din och den är bindande men kan överlåtas till någon annan vid behov. Skicka alltid ett mail eller ett sms när du har betalat för då vet jag att platsen är bokad.


Kursavgiften swishar du in till företagskontot: 1234088415


Ibland blir vi sjuka.

Vid sjukdom hör du av dig så försöker vi att lösa så att du får taga igen det tillfället, vilket borde vara genomförbart men inget som jag vågar garantera. Vikigast är vår hälsa så vi stannar hemma om vi är på väg att bli sjuka då smittar som mest eller är sjuka. Hosta är något som kan sitta i en längre tid och självklart är du välkommen ändå om du känner dig frisk i övrigt. Vid magsjuka är det 48h som gäller och i det stora hela är det hänsyn som gäller. Vill man ha munskydd går det självklart bra, det är dock inget som jag kommer att ha eller kräva. Lokalen är luftig, städad regelbundit och handsprit finns att tillgå så jag tror att alla kommer att känna sig trygga.


Parkering.

Det bästa med att ha en kurslokal utanför storstaden är alla möjligheter att parkera och alldeles gratis.

Vid kurslokalen får det plats ca 6-7 mindre bilar. Det går även bra att parkera vid den stora parkeringen intill fotbollsplanerna och Vimmersjöns badplats för att sedan gå över gräset till kurslokalen.


Pendeltåg och Nödinge Station.

Kommer du med pendeltåget finns det oftast en anslutande buss eller så är du sugen på en skön promenad före kursstart, det är ca 3 km från Nödinge Station till kurslokalen. Jag har säkerligen även möjlighet att hämta upp dig vid Nödinge Station om du hör av dig dagen innan för att planera det. Från Göteborg tager det ca 16 minuter med pendeltåget.


Allergi, säkerhet och hållbarhet.

Under diskhon finns det en leravskiljare för att motverka stopp i avloppen. Glasyrrester vill vi inte få ut i avloppen med hänsyn till miljö och djurliv och därför tvättas allt som har med glasyrer att göra av i en speciell hink. Ventilaionen är god och lokalen har dessutom ett flertal öppningsbara fönster. Det finns en nyligen kontrollerad brandvarnare och brandsläckare, allt enligt regelverk och krav. Dessutom finns ytterdörren intill lokalen och därför går det oerhört fort att utrymma lokalen vid eventuellt behov. Leran som används i lokalen är en helt naturlig lera utan extra tillsatser med syfte att motverka allergiska reaktioner.

Allergi önskar jag att du meddelar mig ett par dagar i förväg för att hinna anpassa eventuell kost och miljö mm.


Vad ingår.

All erfoderligt material så som verktyg, kavaletter, stämplar, engober, glasyrer mm. Skröjbränning och Glasyrbränning.

Kaffe, te och lite mörk choklad ingår alltid.

I vissa workshop ingår det även lunch och en lättare fika eller annat gott som står under respektive kursbeskrivning.


Vad tager jag med mig.

Tag gärna på dig något oömma kläder då det kan komma lera på dem, visserligen försvinner det i tvättmaskinen. Förkläden finns i kurslokalen. Om du åker direkt från jobbet och är hungrig får du självklart taga med dig frukt/smörgås eller liknande.

Kanske du har lust att komma med lite inspiration, kika gärna på bilder via olika instagramkonton, printerest eller sök bilder via google. Vi får låta oss inspireras även om vi såklart strävar efter att göra vår egen variant och inte gärna direkt kopierar.unsplash