Atelje & Kurslokal

"du finner ditt uttryck och de kickarna som ditt egna uttryck ger är en magisk känsla", Christine Lidö. 

Kurslokalen och dess möjligheter.


Kurslokalen har ett stort bord med gott om plats för att kavla, dekorera, tumma, ringla, skapa fritt samt en drejskiva och två drjejskivor och det brukar fungera utmärkt att turas om att dreja. Det är inte ovanligt att flera fördjupar sig helt i att kavla och rulla och alla oändliga och underbara möjligheter till att dekorera och att drejskivorna står tomma. För keramik som oftast förknippas med att dreja är just så oerhört mycket mer än att dreja och det hopppas jag att du som kommer hit ska upptäcka och jag ser fram emot att dela den glädjen. Själv har jag princip endast kavlat under 20 års tid då jag finner möjligheterna vara så mycket mer med en kavel och mallar och all dekoration. Testa dig fram och njut av processen!


Här finns kavlaletter, kavlar, spetsdukar, stämplar, pepparkaksformar, knappar och en mängd annat att använda sig av till att dekorera sina alster. 


Engobe är en form av stengodslera med färgpigment som det går att måla och dekorera leran med före första bräningen. Här finns det engober i flera färger samt decopotteryfärger för att måla mer detaljrika dekorationer. 


Glasyrens påverkan styr vi till en viss del men sedan är det glasyrens, lerans och ugnens möte som till sist har makten över varje verk. Så att öppna ugnen efter en glasyrbränning är alltid lika spännande... hur ser det ut, hur blev ytan, hur blev fägen, rann glasyren mycket, sprack något... många tankar studsar till och här gäller det att släppa kontrollen och till viss del vissa målbilder för verket är inte helt ditt eget längre det är ugnens verk också. Ruskigt kul process att få vara en del av och man blir lite ödmjuk. Hittills har jag inte mött någon som har blivit ledsen eller besviken utan tvärtom blir vi oftast väldigt positivt överaskade, riktigt roligt!


Hello world

I kursloken kan det stundom bli riktigt härligt socialt eller faktiskt helt tyst och vilsamt. För när vi går in i vår skapandeprocess går vi delvis in i oss själva och det kan få kräva sitt utrymme så vi får känna in varandra. Under fikapauserna brukar det oavsett alltid vara kul att få bolla ideer och kanske få dela livet i det stora hela. Möten i någon form är en del av livets stora mening anser jag. Varmt Välkomna!


Presentkort

Ge bort ett presentkort på en Workshop eller en Kurs till någon som fyller år, gifter sig eller kanske får det bli en julklapp! 


Skräddarsydda & Personliga Workshop

Jag anordnar Workshop och Kurser efter förfrågan och kan skapa ett personligt upplägg utifrån ert sällskap... det kan ingå lunch, fika och tex tapas. 


Kanske en ny Kick-Off, Möhippa, Tjejträff, Överaska bokklubben, Personalvård för den mindre arbetsgruppen. Möjligheterna är oändliga så hör av dig så snickrar vi ihop bästa upplägg för just er! 


Telefon: 0735-296357

Mail: christine@chbych.se